Rýchla raňajková kaša z ovsených vločiek
Rýchla raňajková kaša z ovsených vločiek, ktorá príjemne zahreje v tomto chladnom, upršanom počasí a ráno dodá dostatok energie na celý deň. Cez leto ma ani nenapadlo si ju pripraviť, ale jeseň je proste obdobie kedy mám na ňu strašnú chuť. Ja osobne si radšej vždy pripravím domácu kašu aj…
Rezy z makovej múky s avokádovo čokoládovou plnkou
Máte radi perníkový koláč? Vyskúšajte túto zdravú alternatívu z makovej múky a čokoládovo avokádovou plnkou. Množstvá uvedené v tomto recepte sú na menší obdĺžnikový plech s rozmerom cca. 22x30cm, nie na klasický veľký plech. Ingrediencie na korpus Ingrediencie na avokádovo-čokoládovú plnku Postup Tip: Najlepšie a najchutnejšie avokádo kúpite od ananas.wtf
Zdravšia verzia rafaela z kokosu s mandľami
Máte radi rafaelo tak ako aj ja? Tak rozhodne vyskúšajte túto zdravšiu verziu zo sušeného kokosu. Rozhodne si ju zamilujete. Ingrediencie Postup
Muffiny z bielej makovej múky
Veľmi rada pečiem muffiny a tak som sa rozhodla vyskúšať či to pôjde aj s použitím makovej múky. Opäť sa mi potvrdilo, že maková múka je ideálna náhrada klasickej pšeničnej múky. Ak sa rozhodnete vyskúšať tieto muffiny makovú múku zoženiete vo Freshmarkete na Tomášikovej ulici v Bratislave, alebo v niektorých…
Muffíny z tmavej makovej múku
Vyskúšajte túto zdravšiu verziu muffínov z makovej a troškou pšeničnej múky. Ingrediencie Postup
Šľahačkový dezert s kokosovým tukom a mandľami
Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou, a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a bez múky. Dezert sa nepečie a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Množstvá uvedené v recepte…
Tapiokový puding so sladkými zemiakmi
Už ste vyskúšali bataty? Batát alebo sladký zemiak je koreňová hľuza povojníka batátového. Obsahuje cukor a škrob. V tropických oblastiach nahrádza zemiaky. Pochádza rovnako ako zemiak zo strednej Ameriky. Pre svoju špecifickú nasladlú chuť nemusia bataty chutiť každému. Dnes Vám predstavím recept na puding, ktorý som prvý krát vyskúšala u…
Tapiokový puding s mascarpone želatínou
Aby sa v tele tvoril kolagén, potrebujeme dostatočné množstvo aminokyselín. Náš bežný jedálniček však uspokojivý zdroj kolagénnych aminokyselín neposkytuje, a preto si obohaťte stravu želatínou. Želatína je čistá, ľahko stráviteľná bielkovina, skladajúca sa z 18 aminokyselín. Pripravuje sa z hovädzích a bravčových koží, spojivových tkanív a kostí. Zo zvieracieho kolagénu…
Domáca nutela z kokosového tuku
Nápad na tento mix som dostala, keď ma prepadla chuť na nutelu s jahodami. Určite to všetci milovníci nutely dobre poznajú, keď ju začnete jesť neviete s tým prestať. Zloženie klasickej nutely však rozhodne nezodpovedá tomu, čo by sme si mohli bez výčitiek dopriať. Zloženie klasickej nutelly cukor, rastlinný olej,…
Fit zapekané vločky s mandľami a čokoládou
Neviem prečo, ale v poslednej dobe mám nejako častejšie chuť na vločky, asi je to tým nastupujúcim jesenným počasím. Tieto zapekané vločky sú naozaj úžasné k tomuto sychravému počasiu. Je to ako vločkový muffin a samozrejme bez múky a cukru. V podstate zase do nich môžte namiešať čokoľvek čo Vám…