Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Tapiokový puding so sladkými zemiakmi, hokaido tekvicou a kakaom
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Posledné novinky
Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Aa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Aa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Tapiokový puding so sladkými zemiakmi, hokaido tekvicou a kakaom
Recepty

Tapiokový puding so sladkými zemiakmi, hokaido tekvicou a kakaom

Su San
Naposledy upravené 12. novembra 2022 11:58
Su San Zverejnil 1. novembra 2022 Pridať komentár
Zdielať
3 Minútové Čítanie
Zdielať

Batáty, tekvice s oranžovou dužinou a červený palmový olej majú veľa zdraviu prospešných rastlinných farbív a vitamínov. Batáty a tekvica sú jedným z najbohatších zdrojov karotenoidov. Červený palmový olej má  zo všetkých potravín najvyšší obsah oboch hlavných skupín vitamínu E, tj. tokoferolov a tokotrienolov. Okrem toho má vysoký obsah alfa aj beta karoténu a viacero iných karoténov, fytosterolov a glykolipidov. 

Obsah
IngredienciePostup

Používa sa v Ajurvédskej medicíne na posilnenie obranyschopnosti a regeneráciu organizmu, zároveň aj ako omladzujúci prostriedok.

Tapiokový škrob aj batáty obsahujú  veľa rezistentného  škrobu, ktorý sa trávi až v hrubom čreve účinkom baktérii za  tvorby mastných kyselín s krátkym reťazcom (SCFA), to znamená, že sa rezistentný škrob vlastne premieňa na tuk.

Obsah rezistentného škrobu možno zvýšiť uložením hotového jedla na niekoľko hodín do chladničky. Puding na fotke je ozdobený sušeným indickým egrešom – amalaki, ktorý obsahuje veľa vitamínu C, dokonca až 30 krát viac ako pomaranč.

Ingrediencie

Na cca. 5x 200ml dávok

  • Tapioková múka (prášok) alebo tapiokový škrob vo forme vločiek alebo malých guličiek (cca. 150g – podľa toho, aký tuhý puding chceme mať) – dostať v obchodoch s ázijskými potravinami alebo bio obchodoch
  • Tekvica hokaido (cca. 0,5 kg) alebo oranžová tekvica na pečenie
  • Sladké zemiaky – batáty (cca. 1 – 2 kusy)
  • Kefír alebo jugurt (cca. 2 dcl)
  • Kakao (50g)
  • Med (50g)
  • Červený palmový olej (cca. 50 ml) – podľa chuti a preferencií
  • Kokosový tuk (cca. 50 ml) – podľa chuti a preferencií
  • Tekvicový olej lisovaný za studena (cca. 10 ml) – podľa chuti a preferencií

Postup

Batáty uvaríme v šupke. Hokaido tekvicu vydlabeme (netreba ju šúpať) rozkrájame na kocky a uvaríme vo vode – aby boli akurát pokryté vodou (15-20 min).

  1. Možnosť: Uvaríme riedky puding z tapiokovej múky a mixérom zmixujeme s ostatnými ingredienciami.
  2. Možnosť: Uvarené batáty, tekvicu, aj vodu v ktorej sa varila tekvica a ostatné ingrediencie okrem kefíru a olejov rozmixujeme a varíme za stáleho miešanie 5-7 min od dosiahnutia bod varu.

Oleje a kefír vmiešame, alebo zmixujeme už do odstaveného pudingu. Časť červeného palmového oleja a kokosového tuku môžeme pridať už predtým, aby sa nám puding nepripálil počas varenia.

Možno sa Vám bude páčiť

Dutch baby pečená palacinka

Najlepšie palacinky

Tradičný vianočný punč

Piškótová bábovka s orechmi

Super rýchla jednoduchá bábovka

Značky batáty, kakao, puding, sladké zemiaky, tapioka, tekvica
Zdielaj tento článok
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

Facebook Páči sa mi to
Twitter Sledovať
Instagram Sledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet Pridať komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na

© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk

Vymazať zo zoznamu obľúbených

Vrátiť
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Zabudol si heslo?