Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Čokoládový koláč s hruškami zo špaldovej múky
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Posledné novinky
Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Aa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Aa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Čokoládový koláč s hruškami zo špaldovej múky
Recepty

Čokoládový koláč s hruškami zo špaldovej múky

Su San
Naposledy upravené 6. novembra 2022 11:04
Su San Zverejnil 3. novembra 2022 Pridať komentár
Zdielať
3 Minútové Čítanie
Zdielať

Tento prudko čokoládový koláčik jednoducho musíte vyskúšať a ideálne ak čakáte návštevu, ktorú nim zaručene ohúrite! Navyše príprava je rýchla a jednoduchá a za pár minút máte pripravený koláčik ako z najlepšej cukrárne. Na jeho intenzívnu čokoládovú chuť budú určite pozitívne reagovať všetci čokoholici.

Obsah
Ingrediencie na cestoIngrediencie čokoládový krém
čokoládový koláčik zo špaldovej múky
čokoládový koláčik zo špaldovej múky

Ingrediencie na cesto

  • kruhová forma na pečenie priemer 30 cm
  • 280g hladkej špaldovej múky
  • 150g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 40g kokosového cukru
  • 30g kakaa

Ingrediencie čokoládový krém

  • 200g horkej čokolády
  • 100g masla
  • 40 ml mlieka
  • 50g kokosového cukru
  • 2 vajíčka plus bielko čo vám ostalo z prípravy korpusu
  • 1 – 2 hrušky
  • 200 ml červeného vína

Postup

  1. Do hlbokej misky si nachystáme hladkú špaldovú múku, pridáme kypriaci prášok, kakao, zmäknuté maslo, cukor a žĺtok. Všetky suroviny spolu zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Ak sa vám cesto lepí na ruky pridajte ešte trochu špaldovej múky. Cesto je konzistenciou veľmi podobné vianočným koláčom.
  2. Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozmačkáme na plech prstami po celom povrchu. Môžete vytvarovať malý okraj vysoký cca. 1 cm až 2 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme do chladničky odpočívať asi na 30 min. Takto pripravené cesto dáme na 15 minút predpiecť pri teplote 175 stupňov.
  3. Medzitým si očistíme a nakrájame hrušky, ktoré asi 20 minút povaríme v červenom víne. Keď sú hrušky mäkké vyberieme ich a necháme vychladnúť. Hotové hrušky môžme jemne posypať škoricovým cukrom.
  4. V hrnci si na miernom ohni zahrejeme mlieko spolu s maslom až kým sa maslo nerozpustí. Pridáme nalámanú čokoládu a 30g cukru a miešame až kým sa čokoláda nerozpustí.
  5. Vajíčka si aj so zvyšným bielkom čo nám ostalo z korpusu vyšľaháme s 20g cukru do peny. Vyšľahané vajíčka zapracujeme jemne do pripravenej čokolády.
  6. Čokoládový krém vylejeme na predpečený korpus a poukladáme naň hrušky. Hotový koláč dáme piecť na 40 minút pri teplote 175 stupňov.
  7. Pred podávaním môžeme koláč len na efekt posypať jemne práškovým cukrom

Možno sa Vám bude páčiť

Dutch baby pečená palacinka

Najlepšie palacinky

Tradičný vianočný punč

Piškótová bábovka s orechmi

Super rýchla jednoduchá bábovka

Značky čokoláda, špaldová múka
Zdielaj tento článok
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

Facebook Páči sa mi to
Twitter Sledovať
Instagram Sledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet Pridať komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na

© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk

Vymazať zo zoznamu obľúbených

Vrátiť
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Zabudol si heslo?