Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Posledné novinky
Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Aa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Aa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky
Recepty

Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky

Su San
Naposledy upravené 12. novembra 2022 11:44
Su San Zverejnil 8. novembra 2022
Zdielať
3 Minútové Čítanie
Zdielať

Úžasný jablkový koláčik s jesennou atmosférou. Keksíkové cesto je veľmi jemné a celý koláč je ľahučký a šťavnatý. Najlepšie chutí ešte teplý s kopčekom šľahačky, ja si ho preto stále prihrievam v mikrovlnke.

Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky
Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky

Ingrediencie na cesto

  • štvorcový plech na pečenie 20cmx20cm
  • 290g hladkej špaldovej múky (použitú múku nájdete na konci článku)
  • 100g tapiokovej múky
  • 200g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 polievková lyžica kokosového cukru
  • 1 polievková lyžica medu

Ingrediencie na jablkovo-tvarohovú plnku

  • 2 väčšie jablká
  • škorica
  • 250g hladkého tvarohu

2 až 3 polievkové lyžice medu

  • 1 celé vajce
  • 2-3 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica tapiokovej múky
špaldová múka hladká biela
špaldová múka hladká biela

Postup

  1. Do hlbokej misky si nachystáme hladkú špaldovú múku, pridáme tapiokovú múku, kypriaci prášok, zmäknuté maslo, med, cukor a žĺtok. Všetky suroviny spolu zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Ak sa vám cesto lepí na ruky pridajte ešte trochu špaldovej múky. Cesto je konzistenciou veľmi podobné vianočným koláčom.
  2. Hotové cesto si rozdeľte na dve polovice. Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Polku cesta rozmačkáme na plech prstami po celom povrchu. Môžete vytvarovať malý okraj vysoký cca. 1cm. Cesto popicháme vidličkou. Plech s pripraveným cestom dajte asi na hodinu odpočívať do chladničky. Z druhej polovice cesta vytvarujte guľu, ktorú dajte tiež na hodinu odpočívať do chladničky.
  3. Jablká si ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Jablká rukami pomačkáme aby sme z nich odstránili prebytočnú šťavu.
  4. Tvaroh si najskôr zmiešame s medom a poriadne premiešame. Med dajte podľa chuti cca. 2-3 polievkové lyžice. Pridáme celé vajce a tapiokovú múku. Všetko spolu premiešame.
  5. Na nachystané cesto rovnomerne rozotrieme tvaroh a na povrch rozsypeme nastrúhané jablká. Jablká posypeme škoricou.
  6. Na záver na koláč na strúhadle nastrúhame druhú polovicu cesta, tak aby sme úplne zakryli jablká.
  7. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov cca. 45 min, kým povrch koláča nie je zlatohnedý.
  8. Podávame s kopčekom šľahačky.

Možno sa Vám bude páčiť

Dutch baby pečená palacinka

Najlepšie palacinky

Tradičný vianočný punč

Piškótová bábovka s orechmi

Super rýchla jednoduchá bábovka

Značky kokosový cukor, med, špaldová múka, tapioka
Zdielaj tento článok
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť

Sledujte nás aj na

Facebook Páči sa mi to
Twitter Sledovať
Instagram Sledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet Pridať komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na

© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk

Vymazať zo zoznamu obľúbených

Vrátiť
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Zabudol si heslo?