Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Linecké koláčiky, bez ktorých by neboli Vianoce
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Font ResizerAa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Font ResizerAa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Linecké koláčiky, bez ktorých by neboli Vianoce
Recepty

Linecké koláčiky, bez ktorých by neboli Vianoce

Zvyčajne na žiadnom štedrovečernom stole nechýbajú najznámejšie linecké koláčiky. Teda, ja by som si bez nich Vianoce ani nevedela predstaviť.

moon
Naposledy upravené 22. novembra 2022 21:08
moon
Zverejnil 19. novembra 2022
Pridať komentár
Zdielať
4 Minútové Čítanie
Zdielať

Ich príprava je veľmi jednoduchá a tým, že dlho vydržia, môžete ich začať piecť už čoskoro. V podstate ide o krehké maslové cesto, ktoré sa vykrajuje v rôznych tvaroch. Koláčiky najlepšie chutia s domácim džemom. Pri ich výzdobe sa môžete rôzne vyšantiť.

Obsah
Recept na linecké koláčikyPostup

Cesto je najlepšie si pripraviť deň vopred, potom sa s ním aj lepšie pracuje, ale zároveň odležaním jemne zmäkne. Aspoň hodinu pred finálnym vykrajovaním cesto vytiahnite z chladničky, aby pri izbovej teplote popustilo.

Tip: Ak sa vám cesto zdá pri vaľkaní príliš mäkké, dajte ho ešte na chvíľu do chladničky.

No a môj overený recept, ktorý nemusím nikdy hľadať lebo ho mám v hlave je v pomere 300, 200, 100.

Recept na linecké koláčiky

vykrajovanie koláčikov
  • 300g hladkej múky
  • 200g masla izbovej teploty
  • 100g práškového cukru
  • 1 žĺtko
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 kávové lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry

Postup

S cestom sa naozaj dobre pracuje, nemusí sa toho báť ani začiatočník. Ako prvé do misky dáme preosiatu múku s práškovým cukrom. Následne pridáme zmäknuté maslo a jedno žĺtko. Všetky ingrediencie spolu spracujeme na linecké cesto. Keď sa všetky suroviny pekne spoja, cesto premiesime ešte na doske, aby bolo lesklé, hladké a nelepilo sa. Vložíme ho do mikroténového sáčka alebo potravinárskej streč fólie a necháme na noc v chladničke odpočívať.

linecké koláčiky
linecké koláčiky

Cesto pred použitím aspoň hodinu vopred vyberte. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku asi 4 milimetre a vykrajujeme „plné tvary“ a „tvary s dierkou“. Na plech si dáme papier na pečenie a začneme ukladať vykrojené koláčiky. Medzičasom si dáme rozohriať rúru na 180 stupňov. Do takto vyhriatej rúry dáme koláčiky piecť asi na 7 až 10 minút. Keď začnú byť okraje ružové, to je znak, že ich už môžeme vybrať. Necháme vychladnúť.

Koláčiky s otvorom posypeme práškovým cukrom.

tip redakcie

Koláčiky, ktoré sú plné potrieme zvoleným lekvárom. Môžete si urobiť rôzne variácie. Potom už len začnete zlepovať dokopy s pocukrovanými kúskami. Prípadne môžete použiť kvapky horkej čokolády na ozdobenie. Týmto máte linecké koláčiky hotové a môžete sa do nich pustiť pri šálke dobrej kávy.

Aby bola chuť lineckých koláčikov čo najlepšia, vyskúšajte použiť na zlepovanie lekvár s kyslejšou príchuťou ako napríklad ríbezľový, višňový, ringlotový či šípkový.

Pre veľmi lenivých stačí vykrojené koláčiky iba upiecť a jednoducho ozdobiť.

Možno sa Vám bude páčiť

Zdravé čokoládové košíčky z ovsenej múky

Najlepšie palacinky

Orechový koláčik zo špaldovej múky

Domáca nutela z kokosového tuku

Recept na creme brulee

Značkyvianoce
Zdielaj tento článok
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

FacebookPáči sa mi to
XSledovať
InstagramSledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
1 Komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Username or Email Address
Password

Zabudol si heslo?