Brownies som skúšala s ryžovou aj makovou múkou, ale až táto verzia ma dostala. Koláč je naozaj mokrý a poriadne čokoládový. Ja osobne mávam trošku problém odhadnúť kedy je ten správny čas vytiahnuť brownies z rúry, ale asi čím kratšie koláč pečiete, tým viac je vláčny a mokrý.
Gaštanová múka má veľmi výraznú chuť, ale v tomto koláči som ju vôbec necítila, asi vďaka čokoláde. Môžte ho podávať so šľahačkou a ovocím ku káve, alebo si ho vychutnať len tak so šálkou mlieka.
Ingrediencie
- kruhová forma na pečenie s priemerom 27-30 cm
- 50g gaštanovej múky
- 250g masla
- 200g horkej 70% čokolády
- 4 celé vajíčka
- 100g pomletých mandlí
- 1 hrnček kokosového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
Postup
- Ako prvé si v hrnci na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
- Vajíčka si vyšľaháme mixérom spolu s kokosovým cukrom a postupne primiešavame do rozpustenej čokolády. Poriadne premiešame aby sa čokoláda s vajíčkami spojila.
- Následne pridáme pomleté mandle a gaštanovú múku spolu s kypriacim práškom. Všetko dôkladne premiešame.
- Hotovú čokoládovú masu vylejte na tortovú formu a rovnomerne rozotrite po celom povrchu. Formu si buď vymastíme maslom a vysypeme gaštanovou múkou, alebo môžte použiť papier na pečenie.
- Koláč pečte pri teplote 170 stupňov cca. 25-30 minút, čas pečenia si treba odskúšať. Ak chcete brownies vláčnejšie skráťte dobu pečenia asi na 20 až 25 minút. Naopak ak ich chcete mať viac prepečené pečte cca. 30 minút.
- Hotový koláč necháme vychladnúť. Koláč môžte ozdobiť arašidovým maslom, alebo podávať s kopčekom šľahačky.