Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Brownies z pohánkovej múky s karamelovo arašidovou polevou
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Posledné novinky
Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Aa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Aa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Brownies z pohánkovej múky s karamelovo arašidovou polevou
Recepty

Brownies z pohánkovej múky s karamelovo arašidovou polevou

Su San
Naposledy upravené 5. decembra 2022 11:19
Su San Zverejnil 9. novembra 2022
Zdielať
5 Minútové Čítanie
Zdielať

Ja som proste maniačka na tento recept, už si ho robím aj so zavretými očami. Ingrediencie len nahádžem do hrnca zmiešam a čoko-koláč je za pár minút hotový. Snažím sa však vždy si ho nejak obmeniť, oživiť, aby som sa ho náhodou neprejedla :). A tak skúšam rôzne polevy a aj pri tejto kombinácií sa musím ovládať, aby som nezjedla celý plech za jeden deň.

Všetci čo už skúšali niekedy piecť domáci krémeš určite poznajú spojenie puding a maslo. Vznikne lahodný krém, ktorý sa nedá prestať jesť. Ja som použila karamelový puding, ktorý ma v spojení s kokosovým cukrom ešte výraznejšiu karamelovú chuť.

Ingrediencie

Brownies z pohánkovej múky s karamelovo arašidovou polevou
brownies s karamelovo arašidovou polevou
  • štvorcová forma na pečenie cca. 20 cmx20 cm
  • 50 g pohánkovej múky
  • 250 g masla
  • 200 g horkej 70% čokolády
  • 4 celé vajíčka
  • 100 g pomletých mandlí prípadne iných orieškov
  • 1 hrnček kokosového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva

Ingrediencie na polevu

  • 1 karamelový puding Dr. Oetker
  • 3 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 125 g masla
  • 1 polievková lyžica arašidového masla

Postup

  1. Ako prvé si v hrnci na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
  2. Vajíčka si vyšľaháme mixérom spolu s kokosovým cukrom a postupne metličkou primiešavame do rozpustenej čokolády. Čo sa týka cukru ja znesiem aj celý hrnček, ale kedže kokosový cukor má vyššiu sladivosť môže Vám stačiť len trištvrte hrnčeka. Množstvo cukru teda podľa chuti.
  3. Oriešky si treba pomlieť najemno. Ja som tentokrát použila mandle, ale koláč chutí dobre so všetkými druhmi orechov.
  4. Pomleté lieskové oriešky, pohankovú múku spolu s kypriacim práškom pridáme do čokoládovej masy a všetko dôkladne premiešame.
  5. Hotovú čokoládovú masu vylejte na formu a rovnomerne rozotrite po celom povrchu. Formu si buď vymastíme maslom a vysypeme pohánkovou múkou, alebo môžte použiť papier na pečenie.
  6. Koláč pečte pri teplote 170 stupňov cca. 20-25 minút, čas pečenia si treba odskúšať. Ak chcete brownies vláčnejšie skráťte dobu pečenia asi na 20-25 minút. Naopak ak ich chcete mať viac prepečené pečte cca. 30 minút.
  7. Hotový koláč necháme poriadne vychladnúť.
  8. Pri príprave polevy postupujeme ako keď si varíte klasický puding. Použijeme, ale menej mlieka (300 ml), aby bol puding hustejší. Do mlieka pridáme cukor a karamelový puding Dr. Oetker a všetko spolu varíme, kým puding nezhustne. Hotový puding neustále premiešavame až kým úplne nevychladne. Puding musí byť naozaj úplne vychladnutý.
  9. Vychladnutý puding zmiešame s maslom. Maslo musí byť mäkké, treba ho mať pár hodín vytiahnuté z chladničky. Hotový puding primiešame do masla a mixérom na slabých otáčkach jemne premiešame.
  10. Na záver do krému primiešajte lyžicu nesladeného, krémového, arašidového masla.
  11. Krém rovnomerne rozotrite po celom povrchu koláča. Hotový koláč dajte cca. na 20 minút do chladničky, aby poleva mierne stuhla.
  12. Hotový koláč môžte ozdobiť pomletými orechmi, lupienkami mandlí a posypať kokosovým cukrom.

Možno sa Vám bude páčiť

Dutch baby pečená palacinka

Najlepšie palacinky

Tradičný vianočný punč

Piškótová bábovka s orechmi

Super rýchla jednoduchá bábovka

Značky brownies, čokoláda, dezert, kokosový cukor, koláč, mandle, pohánková múka
Zdielaj tento článok
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť

Sledujte nás aj na

Facebook Páči sa mi to
Twitter Sledovať
Instagram Sledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet Pridať komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na

© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk

Vymazať zo zoznamu obľúbených

Vrátiť
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Zabudol si heslo?