Zbožňujem šľahačku vyšľahanú s čokoládou, a tak som rozmýšľala ako ju použiť, aby vznikol dezert bez múky. Výsledkom je tento lahodný dezert, ktorý Vám svojou chuťou bude pripomínať zmrzlinu. Doprajte si niečo naozaj mňam a bez múky. Dezert sa nepečie a jeho príprava je naozaj jednoduchá. Množstvá uvedené v recepte sú na klasickú kruhovú formu.
Ingrediencie na šľahačkovú plnku
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej 70% čokolády
- 2 kyslé smotany
- 2 lyžice kokosového cukru
- 2 plátky plátkovej želatíny
Ingrediencie na korpus
- 2 veľké kopcovité lyžice kokosového tuku
- 2 lyžice medu
- 250 g pomletých mandlí
Postup
- Ako prvé začíname s prípravou šľahačky. Do hrnca si nalejeme 500 ml smotany na šľahanie a pridáme 100 g čokolády. Na jemnom ohni privedieme šľahačku do varu a krátko spolu s čokoládou prevaríme. Takto pripravenú šľahačku necháme vychladnúť a dáme na noc odpočívať do chladničky.
- Korpus si pripravíme tak, že do misky dáme kokosový tuk, med a na záver pridáme najemno pomleté mandle. Všetko spolu premiešame, zmes dáme do korpusu a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu. Hotový korpus si dáme asi na 20 až 30 minút stuhnúť do mrazáku.
- Čokoládovú šľahačku si do tuha vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na stuhnutý mandľový korpus.
- V miske spolu zmiešame kyslé smotany a kokosový cukor. Želatínu si pripravíme podľa návodu a primiešame do smotany.
- Takto pripravenú kyslú smotanu nalejme na čokoládovú šľahačku, rovnomerne rozotrieme a celý dezert dáme ešte na 2 hodinky odpočívať do chladničky.
- Dezert skladujeme v chladničke.