Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Lieskovo oriešková torta
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Posledné novinky
Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Aa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Aa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Lieskovo oriešková torta
Recepty

Lieskovo oriešková torta

Su San
Naposledy upravené 5. decembra 2022 11:11
Su San Zverejnil 9. novembra 2022 Pridať komentár
Zdielať
4 Minútové Čítanie
Zdielať

Táto tortička vznikla tak nejako za pochodu, vôbec som dopredu nevedela čo s čím chcem vlastne zmiešať. Mala som však strašnú chuť na šľahačku s čokoládou, ktorú som si deň vopred nachystala.

Obsah
Ingrediencie na korpusIngrediencie na mascarpone krémPostup

Na druhý deň som si v obchode opäť dokúpila svoje obľúbené suroviny mascarpone, kokosový tuk a mandle. Keď som doma prehrabala všetky zásoby prísad na pečenie objavila som neminuté lieskové oriešky. Hneď som vedela, že ich musím využiť.

Skombinovala som ich spolu s mandľami, kakaom a medom na vytvorenie korpusu a výsledok mi pripomína kakaové sušienky. Váhala som či ich zmiešam aj s mascarpone, ale nakoniec som to skúsila a vznikol skvelý lieskovo orieškový mascarpone krém. Čokoládová šľahačka celý dezert zjemnila a keď sa spoja všetky chute dohromady výsledok je jednoducho mňááam.

Ingrediencie na korpus

  • kruhová forma s priemerom 20 cm
  • 70 g lieskových orechov
  • 100 g mandlí
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica kokosového tuku

Ingrediencie na mascarpone krém

  • 50 g lieskových orechov
  • 500 g mascarpone
  • 3 až 4 polievkových lyžíc medu (podľa chuti)
  • 1 polievková lyžica kokosového tuku

Postup

  1. Ako prvé si treba deň vopred pripraviť šľahačku. Do stredne veľkého hrnca vylejte obe šľahačky a pridajte nalámanú horkú čokoládu. Na jemnom ohni postupne zahrievame, a privedieme šľahačku s čokoládou do varu. Neustále miešame varíme približne cca.1 minútu. Po prevarení šľahačku odstavíme z ohňa a už nemiešame. Necháme vychladnúť a dáme ju na noc odpočívať do chladničky.
  2. Pri príprave korpusu začíname s mletím orechov. Mandle aj lieskové orechy si treba pomlieť úplne najemno. K pomletým orechom pridáme kakao, med a kokosový tuk. Zmes dôkladne premiešajte rukami a vypracujte cesto na korpus. Po vypracovaní cesta si umyte ruky, keďže cesto je dosť lepkavé. Pripravenou zmesou naplňte kruhovú formu. Zmes treba rovnomerne prstami vymačkať po dne formy a vytvarujte aj malé okraje vysoké cca. 0,5 cm.
  3. Na mascarpone krém si treba opäť pomlieť orechy na jemno. Mascarpone zmiešame s pomletými orechmi, medom a lyžicou kokosového tuku. Krém treba dobre premiešať. Kokosový tuk by mal mať izbovú teplotu,aby sa dal dobre zapracovať do krému. Ja som si všimla, že nie všetky mascarpone majú rovnakú hustotu. Ak máte tuhé mascarpone môžte lyžicu kokosového tuku vynechať.
  4. Tretí krok je vyšľahanie šľahačky. Šľahačku treba poriadne vyšľahať, aby bola hustá a pevná. Mala by Vám ostať držať na metličkách od mixéru.
  5. Na pripravený orieškový korpus navrstvíme najskôr mascarpone krém a na vrch nanesieme vrstvu šľahačky. Obe vrstvy treba rovnomerne uhladiť.
  6. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc. Povrch torty môžte ozdobiť nasekanými orieškami, kakaom alebo ovocím.

Možno sa Vám bude páčiť

Dutch baby pečená palacinka

Najlepšie palacinky

Tradičný vianočný punč

Piškótová bábovka s orechmi

Super rýchla jednoduchá bábovka

Značky čokoláda, kakao, kokosový tuk, lieskové oriešky, mandle, mascarpone, šľahačka, torta
Zdielaj tento článok
Facebook Twitter Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

Facebook Páči sa mi to
Twitter Sledovať
Instagram Sledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet Pridať komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na

© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk

Vymazať zo zoznamu obľúbených

Vrátiť
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Zabudol si heslo?