Vyskúšajte túto netradičnú kombináciu mascarpone s chilli čokoládou. Výsledkom bude takýto chutný a hlavne zdravý zákusok.
Ingrediencie na mandľový korpus
- 1 polievková lyžica kokosového tuku lisovaného za studena – dostať v bioobchodoch
- 150 g lupienkových mandlí
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica vanilkovej arómy
Ingrediencie na mascarpone krém
- 250 g mascarpone
- 6 až 7 kociek horkej chili-čokolády Lindt
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica kakaa
- 1 polievková lyžica kokosového tuku
Postup
- Ako prvé začneme s prípravou korpusov. Mandle si pomelieme najemno na kávovom mlynčeku. Do misky si dáme všetky ingrediencie uvedené v recepte na korpus. Rukami masu spojíme a poriadne premiešame. Hotovou masou postupne plníme silikónové formičky do výšky asi 0,5 a 1 cm. Do požadovaného tvaru ich vytvarujte prstami. Ja som použila srdiečkové formičky, ale môžete použiť aj klasické silikónové formičky na muffiny.
- Takto nachystané korpusy odložte odpočívať do chladničky.
- Príprava mascarpone krému je jednoduchá. V hrnci si na jemnom ohni rozpustíme čokoládu. Aby čokoláda nebola príliš hustá rozpúšťajte ju s jednou kávovou lyžičkou kokosového tuku. Do misky si nachystajte mascarpone, med, kakao a pridajte rozpustenú čokoládu. Všetko spolu poriadne premiešajte. Na záver pridajte kokosový tuk, ktorý uskladňujte pri izbovej teplote, aby nebol príliš tuhý. Aby sa kokosový tuk s mascarpone krémom dôkladne spojili, môžte použiť ponorný mixér.
- Hotový krém navrstvíme na prichystané korpusy až do výšky silikónovej formičky. Povrch rovnomerne zarovnáme.
- Hotové dezerty dáme opäť na asi hodinku stuhnúť do chladničky.
- Povrch môžte ozdobiť banánmi, jahodami prípadne iným ovocím a posypte lupienkami mandlí.
- Dezert vyberte asi 15 min pred podávaním z chladničky, aby korpus mierne zmäkol.