Tento recept ma napadol úplne narýchlo a veľmi som spokojná s výsledkom. Je to niečo ako mini cheesecake, ale v zdravšom prevedení. Na prípravu budete potrebovať silikónové formičky, z nich ide dezert úplne jednoducho vybrať.
Množstvá uvedené v recepte vychádzajú na cca. 6 porcií. Ak budete chcieť viac treba len zdvojnásobiť množstvo.
Ingrediencie na kakaový korpus
- 1 veľká lyžica kokosového tuku lisovaného za studena – dostať v bioobchodoch
- 50 g sušeného kokosu – strúhaný kokos, kokosová múčka
- 70 g lupienkových alebo pomletých mandlí
- 1 veľká lyžica medu
- 1 veľká lyžica vanilkovej arómy
- 1 veľká lyžica holandského kakaa
Ingrediencie na mascarpone krém
- 200 g mascarpone
- 2 veľké lyžice sušeného kokosu – strúhaný kokos, kokosová múčka
- 1 až 2 veľké lyžice medu
- 2 veľké lyžice kokosového tuku
Postup
- Ako prvé začneme s prípravou korpusov. Kokos si pomelieme najemno na kávovom mlynčeku. Do misky si dáme všetky ingrediencie spolu s pomletým kokosom. Rukami masu spojíme a poriadne premiešame. Hotovou masou postupne plníme silikónové formičky do výšky asi 0,5 a 1 cm. Do požadovaného tvaru ich vytvarujte prstami. Ja som použila srdiečkové formičky, ale môžte použiť aj klasické formičky na muffiny.
- Takto nachystané korpusy odložte odpočívať do chladničky.
- Príprava mascarpone krému je rovnako jednoduchá. Kokos si opäť pomelieme na kávovom mlynčeku, aby bol jemnejší. V miske spolu zmiešame všetky ingrediencie. Aby sa kokosový tuk a med s mascarpone dôkladne spojili, môžte použiť ponorný mixér.
- Hotový krém navrstvíme na prichystané korpusy až do výšky silikónovej formičky. Povrch rovnomerne zarovnáme.
- Hotové dezerty dáme opäť na asi hodinku stuhnúť do chladničky.
- Keď bude povrch krému dostatočne stuhnutý opatrne srdiečka vyberieme zo silikónovej formy.
- Povrch ozdobíme kakaom, na vrch poukladáme jahody a posypeme lupienkami mandlí.
- Dezert vyberte asi 15 min pred podávaním z chladničky, aby korpus mierne zmäkol.