Veľmi rada pečiem muffiny a tak som sa rozhodla vyskúšať či to pôjde aj s použitím makovej múky. Opäť sa mi potvrdilo, že maková múka je ideálna náhrada klasickej pšeničnej múky.
Ak sa rozhodnete vyskúšať tieto muffiny makovú múku zoženiete vo Freshmarkete na Tomášikovej ulici v Bratislave, alebo v niektorých Bio obchodoch, prípadne si ju môžete objednať cez internet.

Ingrediencie
- 1 plný hrnček bielej makovej múky (dostanete kúpiť vo farmárskej tržnici Fresh Market, budova bývalej Ikei)
- 1 veľká lyžica hladkej pšeničnej múky
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 celé vajíčko
- 1/2 hrnčeka roztopeného masla
- 4 lyžice medu
- 1 hrnček chocolatechipsov, dostanete ich kúpiť aj v Tescu
- 1 balík prášku do pečiva
Postup
- Najskôr si do väčšej misky nachystajte všetky tekuté suroviny vajce, med, roztopené maslo, mlieko. Všetko spolu poriadne premiešajte.
- Postupne primiešajte makovú múku, kypriaci prášok, lyžicu klasickej hladkej múky. Lyžicu klasickej múky som pridala, aby muffiny aspoň trošku podrástli.
- Úplne na záver jemne primiešajte chocolatechipsy.
- Muffiny pečte na horúcom vzduchu (ventilátore) v teplovdušnej rúre pri teplote 160 stupňov 30 minút.