Aby sa v tele tvoril kolagén, potrebujeme dostatočné množstvo aminokyselín. Náš bežný jedálniček však uspokojivý zdroj kolagénnych aminokyselín neposkytuje, a preto si obohaťte stravu želatínou.
Želatína je čistá, ľahko stráviteľná bielkovina, skladajúca sa z 18 aminokyselín. Pripravuje sa z hovädzích a bravčových koží, spojivových tkanív a kostí. Zo zvieracieho kolagénu sa vyrába potravinárska želatína, ktorú môžeme zakúpiť k príprave dezertov, tlačeniek, huspenín, krémov a ďalších pochúťok.
Ak neobľubujete tlačenky a huspeniny vyskúšajte tento rýchly dezert, ktorý si môžete dať kľudne aj na raňajky.

Ingrediencie na puding
- 1 hrnček tapiokovej múky (prášok)
- 500 ml mlieka
- 3 veľké lyžice medu
- 1 žĺtok
- vanilkový struk
- 3 veľké lyžice mascarpone
Ingrediencie na želatínu
- 1 hrnček 100% pomarančového džúsu
- polovicu vyšťaveného grepu
- 1 veľká lyžica medu
- 1 balík práškovej želatíny Dr.Oetker
- 2 plátky plátkovej želatíny Dr.Oetker
Príprava pudingu
- Pri príprave postupujeme ako pri klasickom pudingu. Nalejeme si do hrnca mlieko, pridáme med, žĺtok, vanilkový struk a všetko spolu rozmiešame metličkou.
- Všetko spolu na miernom ohni jemne zahrejeme a pridáme tapiokovú múku.
- Miešame kým puding nezačne hustnúť. Tento puding hustne trošku inak ako klasický puding. Najskôr sa na spodku hrnca začnú tvoriť pudingové hrčky. Netreba sa, ale zľaknúť a treba ďalej miešať až kým puding rovnomerne nezhustne.
- Hotový puding miešame až kým nevychladne. Do vychladnutého pudingu primiešame mascarpone.