Tak ako minulý, tak aj tento rok som sa zapojila do jahodovej výzvy od dr oetker, medzi blogermi. No a keďže som mala od pečenia dlhšiu pauzu, veľmi má táto jahodová výzva potešila!
Obsah
Do jahodového súboju ma vyzvala @radk.a aby som sa popasovala s nejakou jahodovou dobrotou s využitím Tortovej želé a Vanilkového struk Bourbon Dr. Oekter a tu je môj výtvor! A teraz vyzývam ja, šikovnú @dottka nech predvedie svoje jahodové umenie.
Ingrediencie
Na korpus forma priemer 20cm
- 400 g kakaových celozrnných sušienok (Hobbits)
- 120g masla
Mascarpone vrstva
- 250g mascarpone
- 100g jemného tvarohu
- 1 celé vajíčko + 2 žĺtka
- 100g Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1 PL hladkej múky
Jahodová vrstva
- 400g nakrájaných čerstvých jahôd
- 1 balíček tortového želé – červené Dr. Oetker
- 2 PL kryštálového cukru
Šľahačková vrstva
- 400ml smotany na šľahanie
- Vanilkový struk Bourbon Dr. Oetker
- 2 balíčky Vanilkového cukru
Postup
- Smotanu na šľahanie na miernom ohni zahrievame spolu s vanilkovým strukom a cukrom. Privedieme do varu a chvíľku na miernom ohni prevaríme. Smotanu odložíme na noc odpočívať do chladničky.
- Pomleté sušienky zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienkový základ vysypeme do formy a vyformujeme korpus. Korpus dáme zapiecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
- Mascarpone, tvaroh, cukor a múku zmiešame s vajíčkom a žĺtkami, tak aby sa ingrediencie spojili do hladkého krému. Krém nalejeme na predpečený korpus a dáme piecť. Pečieme prvých 10 minút na 180 a potom teplotu znížime na 160 stupňov a pečieme ďalších 30 minút. Necháme poriadne vychladnúť.
- Jahody nakrájame na menšie kúsky kúsky a rovnomerne nasypeme na mascarpone vrstvu. Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale a lyžicou nanášame na jahody, tak aby sme ich úplne prekryli želé. Následne dáme na 2 až 3 hodinky zachladiť do chladničky.
- Na záver si vyšľaháme šľahačku. Krém pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme na jahodovú vrstvu.