Jednoduchý recept, na ktorý potrebujete len košíčky od Tescomy s vyberateľným dnom. Mne osobne sa práca s nimi veľmi páči, kedže za pár minút vytvoríte dezert, ktorý skvelo vyzerá. Zatiaľ som s nimi skúšala len nepečené koláčiky na spôsob minicheescakov, ale čoskoro v nich určite vyskúšam aj niečo upiecť. Koláče z nich idú vďaka vyberateľnému dnu ľahko vybrať.
Tentoraz som si v nich pripravila tento extra čokoládový košíček. Ja som teda poriadny čoko-maniak, ale aj tak som mala problém zjesť ho úplne celý, pretože je naozaj sýty. Košíčky si môžete rozkrájať na malé trojuholníky a mať ich len tak odložené v chladničke. Keď Vás chytí chuť na sladké máte zaručene po ruke niečo, čo Vám tú chuť ihneď zaženie.
Košíčky treba skladovať v chladničke, aby pekne držali tvar. Mne chutia aj stuhnuté práve vybraté z chladničky, ale ak si košík necháte pol hodinku vybratý pri izbovej teplote, čokoládová plnka sa mierne rozpustí a ostane krémová.
Ingrediencie na korpus
- kruhové formičky na košíky s priemerom 8 cm
- 150g ovsených vločiek
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 polievkové lyžice kokosového tuku
- 2 polievkové lyžice medu
Ingrediencie na čokládovú mascarpone plnku
- 250g mascarpone
- 100g horkej 70% čokolády
- 1 polievková lyžica kakaa
- 2 polievkové lyžice medu
- 50g mletých lieskových orieškov
- Arašidové maslo a čokoláda na ozdobenie
Postup
- Pri príprave korpusu začíname s mletím ovsených vločiek. Ja som si ovsené vločky pomlela úplne najemno až z nich vznikla múka. K pomletým ovseným vločkám pridáme med, kakao, kokosový tuk a celú zmes dôkladne premiešame rukami až kým nám nevznikne niečo ako cesto.
- Pripravenou zmesou naplnte kruhové formičky. Zmes rovnomerne rozmačkajte prstami po celom povrchu formičiek a aj do výšky okrajov. Korpus má byť tenký, stačí tak aby bola celá formička prekrytá tenkou vrstvou cesta.
- Pripravené korpusy odložte odpočívať do chladničky.
- Na čokoládový mascarpone krém si rozpustíme čokoládu spolu s kávovou lyžičkou kokosového tuku. Mascarpone (250g) zmiešame s roztopenou čokoládou. Pridáme med viac menej podľa chuti a poriadne premiešame. Na záver primiešame pomleté lieskové oriešky. Ak chcete mať krém poriadne premiešaný, môžte použiť ponorný mixér.
- Hotovým krémom si naplníme košíčky. Na pripravené korpusy navrstvíme čokoládový mascarpone krém a rovnomerne uhladíme po celom povrchu.
- Naplnené košíčky dáme opäť na chvíľu odpočívať do chladničky. Pred podávaním môžte košíčky ozdobiť arašidovým maslom a nestrúhanou čokoládou.