K tomuto nie je čo viac dodať. Je to snáď najjednoduchší dezert na svete, ktorý rozžiari váš deň! Dá sa pripraviť na nespočetné množstvo chuťových variácií. Vďaka kokosovému mlieku je panna cotta bezlaktózová a jej príprava nie je žiadna veda.
Žiadna smotana, ale iba jemný lahodný kokosový krém, ktorý je ľahký na trávenie. Takúto pochúťku zvládne pripraviť aj vaša polovička, či ratolesti, ktoré môžu využiť svoju fantáziu pri jej zdobení. Nemusíte už chodiť do kaviarne a míňať extrémne peniaze, aby ste si pochutili.
Mám pre Vás overený recept na domácu panna cottu, ktorú si zamilujete.
Ingrediencie
- 2 plechovky kokosového mlieka
- 7 plátkov plátkovej želatíny
- 2 balíčky vanilkového cukru
- vanilkový cukor s vanilkovým luskom
Postup
Kokosové mlieko som kúpila v Kauflande. Následne tú hustú bielu časť zahrejem (pozor nevarím) v hrnčeku, pridám cukor a želatínu, pri ktorej postupujem podľa návodu na obale. No a túto zmes som naliala do menšej bábovkovej formy a nechala celú noc stuhnúť v chladničke. Najskôr som tú panna cottu nevedela z tej formy dostať von, ale stačí ak formu ponoríte na pár sekúnd do vriacej vody a panna cotta normálne sama vypadne von! Ale fakt len na pár sekúnd!
Ku kokosovej panna cotte sa mega hodí karamel. Ak sa Vám ho nechce robiť, môže Vás zachrániť aj karamelový toping. Ich ponuka je dnes široká. Ja som mala doma Biovegan, ktorý je vážne super. Na ozdobu môžete použiť aj ovocnú omáčkou, prípadne ju aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami.
Tipy na záver
- Ako formičky môžete použiť plastové obaly z termixov, či malých jogurtov.
- Krásnu a jednoduchú ozdobu môžete vytvoriť čokoládovými hoblinami, ktoré vytvoríte postrúhaním čokolády na hrubom strúhadle.
- Karamelovú omáčku pripravíte jednoducho – cukor a vodu zmiešajte v hrnci. Keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, prilejte smotanu a vyšľahajte metličkou do hnedého karamelu.
- Malinovú omáčku si môžete pripraviť taktiež veľmi jednoducho. Dáte rozvariť maliny a cukror (podľa chuti). Ak chcete mať omáčku hustejšiu pridajte 1 plátok želatíny. Komu vadia zrniečka z malín, môže ich prepasírovať. Jemne vychladenú omáčku nalejeme na vrch už vychladenej panna cotty a môžete ďalej ozdobiť podľa fantázie lístkom mäty alebo čučoriedkami.