Ak raz vyskúšate uvariť puding z tapioky už nikdy si neurobíte klasický puding z kukuričného škrobu zo sáčku z obchodu. Tapiokový puding je prirodzene bezlepkový a chuťovo je na nerozoznanie od klasického pudingu. Ja som si do pudingu zamiešala vlašské orechy a skvelá môže byť aj kombinácia s mandľami alebo lieskovými orieškami.
Ingrediencie
- 160g až 170g tapiokovej múky (prášok) alebo tapiokový škrob (dostanete kúpiť v obchode Seoul Plaza, Bajkalská 5/C)
- 500 ml mlieka
- 3 veľké lyžice medu
- 1 žĺtok
- vanilkový struk
- 1 lyžica holandského kakaa
- vlašské oriešky
Postup
- Pri príprave postupujeme ako pri klasickom pudingu. Nalejeme si do hrnca mlieko, pridáme med, žĺtok, vanilkový struk a všetko spolu rozmiešame metličkou.
- Všetko spolu na miernom ohni jemne zahrejeme a pridáme tapiokovú múku zmiešanú s kakaom.
- Miešame kým puding nezačne hustnúť. Tento puding hustne trošku inak ako klasický puding. Najskôr sa na spodku hrnca začnú tvoriť pudingové hrčky. Netreba sa, ale zľaknúť a treba ďalej miešať až kým puding rovnomerne nezhustne.
- Do hotového pudingu zamiešame nasekané vlašské oriešky. Puding môžme ako chladený dezert skladovať v chladničke.