Akoby tvaroh v inej podobe, ale chutí to ako tvarohový obláčik. Recept je na polievkové lyžice. Je to trochu čudné, lebo merať množstvo polievkovými lyžicami mi príde nepresné, ale pri tomto recepte to vôbec nevadí. Čiže tak od oka naberajte počet uvedených PL.
Recept je na klasickú kruhovú formu. Ja som nemala, tak som použila silikónovú na bábovku a podarilo sa :). Poleva je z mrazeného ovocia, ktoré som rozmixovala s trochou vody, zohriala, pridala med a následne prepasírovala cez sitko.
Ingrediencie na tvarohový dezert
1kg jemného tvarohu,
8 PL kryštálového cukru,
6PL masla izbovej teploty,
5 PL detskej krupice,
2 PL polohrubej múky,
4 vajíčka,
kôra z citróna,
2 balíčky vanilkový cukor,
Postup
Žĺtka oddeliť od bielok. Maslo, cukor a žĺtka vymiešať mixérom. Postupne primiešavat tvaroh a na záver krupicu a múku. Všetko to môžete miešať mixérom. Z bielkov vyšlahať tuhý sneh a jemne zmiešať s tvarohovou plnkou.
Na záver pridať nastrúhanú citrónovú kôru. Piecť na 180 stupňov cca. 50 až 60 min, kým povrch nepopraská. Najlepšie chutí s džemom a čerstvými jahodami.