Máte doma nejaké prebytky mrkvy a neviete čo s ňou? Čo tak vyskúšať túto nezvyčajnú, zároveň odvážnu kombináciu zdravých ingrediencií? Pripravte si ľahko tento chutný mrkvový zákusok.
Obsah
Ingrediencie na mrkvovú tortu
- 4 celé vajcia,
- 1 hrnček oleja,
- 1 a pol hrnčeka hnedého cukru,
- 2 hrnčeky ryžovej múky,
- 1 hrnček mletých vlašských orechov,
- 2 PL škorice,
- 4 až 5 stredne veľkých mrkiev,
- 1 ČL kypriaceho prášku a sódy bikarbóny.
Na plnku budete potrebovať
- 500g mascarpone,
- Vanilkový cukor,
- 150 ml smotany na šľahanie.
Na čokoládovú polevu budete potrebovať
- 50g horkej čokolády,
- 50g smotany na šľahanie.
Ako na prípravu mrkvovej torty
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme olej. Následne striedavo primiešavame suché ingrediencie s nastrúhanou mrkvou. Ja som piekla 2 korpusy priemer 19 cm, ktoré som pozdĺžne prekrojila. Každý korpus pečieme na 180 stupňov cca. hodinu.