Tento recept je dôkazom toho, že koláčiky nemusia byť vyslovene nezdravé. Vyskúšajte túto zdravú bombu s orechovým korpusom a mascarpone krémom.
Ingrediencie na korpus
- 150 g nasekaných mandlí
- 100 g lieskových orechov
- 100 g pomletého kokosu
- 2 lyžice(50 g) kokosového tuku
- 2 veľké lyžice kakaa
- 2 veľké lyžice medu
Ingrediencie na mascarpone krém
- 250 g mascarpone
- 100 g horkej 70% čokolády
- 1 kyslá smotana
- 2 polievkové lyžice kokosového cukru
- 1 polievková lyžica kokosového tuku
Postup
- Ako prvé začneme s prípravou korpusu. Lieskové oriešky si nakrájame na väčšie kúsky. Mandle a strúhaný kokos si pomelieme najemno na kávovom mlynčeku. Takto nachystané oriešky a kokos si dáme spolu do misky a pridáme kakao, med a kokosový tuk. Rukami zmes spojíme a poriadne premiešame. Hotovú zmes prstami vymačkáme na dno menšieho obdĺžnikového plechu, alebo môžte použiť menšiu zapekaciu misku. Takto pripravený korpus dajte odpočívať na 30 min do chladničky.
- Príprava mascarpone krému je jednoduchá. V hrnci si na jemnom ohni rozpustíme čokoládu. Aby čokoláda nebola príliš hustá, rozpúšťajte ju s jednou veľkou kopcovitou lyžicou kokosového tuku. Do misky si nachystajte mascarpone, kyslú smotanu, kokosový cukor a na záver pridajte rozpustenú čokoládu. Všetky ingrediencie spolu poriadne premiešajte.
- Hotový krém navrstvíme na korpus a rovnomerne rozotrieme po celom povrchu.
- Takto nachystaný dezert dáme opäť na asi hodinku stuhnúť do chladničky. Podávame nakrájaný na kocky a posypaný kakaom. Na ozdobu môžte použiť ovocie podla fantázie.
- Ak sa vám bude zdať dezert príliš tuhý, treba ho asi 15 min pred podávaním vybrať z chladničky a korpus mierne zmäkkne.