Skvelá šťavnatá bábovka, ktorú som sa rozhodla vyskúšať aj keď som mala trošku obavy ako to dopadne. Ale naozaj sa dá takáto krásavica upiecť bez štipky múky
Ingrediencie na cesto
- 200 g masla izbovej teploty
- 150g kokosového cukru
- 300g mletého maku
- 75g vlašských orechov
- 75g mandlí
- 8 vajec
- 1 ČL vanilkového alebo mandľového extraktu
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 1/2 ČL škorice
- 1/2 prášku do pečiva
Postup
- Mak a oriešky si pomelieme a spolu zmiešame v miske plus pridáme kypriaci prášok.
- Maslo, kokosový cukor,škoricu a vanilkový extrakt si vyšľaháme a potom postupne primiešavame žĺtky a poriadne vyšľaháme.
- Bielky si vyšľaháme zvlášť s balíčkom vanilkového cukru.
- Do maslovo žĺtkovej peny striedavo primiešavame zmes maku ,orechov a bielkovej peny. Všetko spolu poriadne premiešame aby sa suroviny spojili.
- Cesto nalejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri 170 C ,asi 50-70 minút.
- Hotovú bábovku podávame s kopčekom šľahačky poliatu šípkovým alebo ríbezľovým džemom.