Veľmi rada pečiem muffiny a tak som sa rozhodla vyskúšať či to pôjde aj s použitím makovej múky. Opäť sa mi potvrdilo, že maková múka je ideálna náhrada klasickej pšeničnej múky.
Obsah
Ak sa rozhodnete vyskúšať tieto muffiny makovú múku zoženiete vo Freshmarkete na Tomášikovej ulici v Bratislave, alebo v niektorých Bio obchodoch, prípadne si ju môžete objednať cez internet.
Ingrediencie
- 1 plný hrnček bielej makovej múky (dostanete kúpiť vo farmárskej tržnici Fresh Market, budova bývalej Ikei)
- 1 veľká lyžica hladkej pšeničnej múky
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 celé vajíčko
- 1/2 hrnčeka roztopeného masla
- 4 lyžice medu
- 1 hrnček chocolatechipsov, dostanete ich kúpiť aj v Tescu
- 1 balík prášku do pečiva
Postup
- Najskôr si do väčšej misky nachystajte všetky tekuté suroviny vajce, med, roztopené maslo, mlieko. Všetko spolu poriadne premiešajte.
- Postupne primiešajte makovú múku, kypriaci prášok, lyžicu klasickej hladkej múky. Lyžicu klasickej múky som pridala, aby muffiny aspoň trošku podrástli.
- Úplne na záver jemne primiešajte chocolatechipsy.
- Muffiny pečte na horúcom vzduchu (ventilátore) v teplovdušnej rúre pri teplote 160 stupňov 30 minút.