Aj keď na zmrzku je ešte čas, ja už som si letnú atmosféru navodila aspoň doma. Sú v nej samé zdravé veci a netreba ani gramáže všetko môžete dať od oka (takže gramáže sú orientačne) jedine čo k tomu treba je mixér na mrazene ovocie inak sa potrápite ako ja. Mixér už mlel z posledného.
Postup na prípravu domácej zmrzky
Banány si deň vopred nakrájame na kolieska a dáme na noc do mrazáku, to je taký prvý krok. Ja som robila čokoládovú a malinovú zmrzku. Na obe som použila spolu použila 6 mrazených banánov.
Ďalej do čokoládovej časti potrebujeme:
1 a 1/2 avokáda
100g horkej čokolády
2 PL kakao
3 az 4 PL medu
Avokádo, kakao, med zmixovať asi s polovicou mrazených banánov na zaver pridať roztopenú čokoládu, ktorá nám po pri miešaní do zmrzky zatuhne a vytvoria sa malé kúsky čokolády ako v stracciatelle. Hotovú zmrzku už len dát zachladiť.
Do malinovej zmrzky budeme potrebovať:
250g zmrazených malín
1/2 avokáda
1 smotanový pribináčik
2-3 pl medu
Maliny zahrejeme, aby sa úplne rozpustili. Následne zmixujeme a prepasírujeme cez väčšie sitko.
Zvyšnú polovicu banánov zmixujeme s avokádom, pripináčikom a medom a na zaver pridáme prepasírované maliny.
Tip: Kto chce mat zmrznú úplne vegán môže miesto pribináčika použiť kešu alebo mandle, ktoré si treba dát na noc do vody. Následne rozmixovať na kasičku.