Tento koláčik je skvelá obmena klasického brownies. Kto má rád tekvice určite by mal vyskúšať spojenie hokaida a čokoládových brownies. Receptom som sa inšpirovala na stránke The Story of a Cake, ale na sladenie som miesto trstinového cukru použila kokosový cukor. Koláč svojim halloweenským vzhľadom príjemne dotvára jesennú atmosféru, ktorá už vonku naplno úraduje.
Ingrediencie
- štvorcová forma na pečenie cca. 20cmx20cm
- 230 g tekvicového pyré
- 2 polievkové lyžice kokosového cukru
- 80g hladkého tvarohu
- 1 polievková lyžica vanilkového pudingu (prášok)
- 1 celé vajce
- 230g horkej 70% čokolády
- 100g kokosového cukru
- 180g masla
- 4 celé vajcia
- 80g hladkej špaldovej múky
- 30g kakaa
- 1/2 čajová lyžička prášku do pečiva, štipka soli
Postup
- Ak prvé začneme s prípravou hokaida. Hokaido si treba prerezať na dve polovičky a lyžičkou odstrániť všetky tekvicové semienka. Takto pripravené hokaido dáme piecť cca. na 45 minút do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňoch. Upečené hokaido necháme vychladnúť a potom lyžičkou vydlabeme mäkké hokaido pyré.
- Tekvicový krém si pripravíme zmiešaním hokaido pyré, tvarohu, a cukru. Ja som tieto ingrediencie rozmixovala ponorným mixérom. Na záver pridáme celé vajce a lyžicu pudingu (prášok) a všetko spolu premiešame. Pripravený krém odložíme bokom.
- V miske si spolu zmiešame všetky suché ingrediencie špaldovú múku, kakao, kokosový cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
- V hrnci si na úplne jemnom ohni rozpustíme čokoládu spolu s maslom.
- Do rozpustenej čokolády postupne pridávame vajíčka a jemne premiešavame metličkou.
- Na záver po menších množstvách pridávame nachystané suché ingrediencie a všetko spolu poriadne premiešame. Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čokoládovú masu rovnomerne rozotrieme na plech.
- Na čokoládovú zmes vylejeme tekvicový krém. Vidličkou môžte vytvoriť mramorový efekt.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca. 30 až 35 minút.