Toto je moja u mňa najväčšia závislosť dokonca viac ako maková! Jednoducho extra čokoládová a vláčna, myslím, že viac nemusím hovoriť. Nikdy sa mi ju nepodarilo pekne odfotiť neviem prečo.
Dnes som sa prehrabala v starých fotkách a vybrala som tento easy styling, ktorý bol ešte na začiatku …predtým ako som ho celý domrvila a prečačkala ak dnes takto simply 🙂
Ingrediencie na extra čokoládovú bábovku
- 2 celé vajíčka,
- 2 nastrúhané jablká,
- 285 g polohrubej múky,
- 50 g kakaa,
- 1 ČL lyžička sódy bikarbóny,
- štipka soli,
- 113g masla izbovej teploty,
- 225g hnedého cukru,
- 125g oleja,
- 120g kyslej smotany,
- 100g rozpustenej 75%horkej čokolády .
Postup
Cele vajíčka vyšľaháme s cukrom a maslom do penista, pridáme olej a postupne kyslú smotanu a rozpustenú horkú čokoládu. Múku, kakao a sódu bikarbonu si zmiešame a postupne pridávame do zmiešaných mokrých surovín.
Na záver pridáme nastrúhané jablká. Pečieme cca. 50min na 180 stupňov. Cesto je vhodné piecť v bábovkovej forme vysypanej kakaom, alebo v menšej kruhovej forme.