Kúzlo galetky spočíva v jej jednoduchosti. Náplne sa dajú striedať podľa ročného obdobia a myslím si, že každý variant bude úplne geniálny.
A moje overené cesto na galettku je:
200g špaldovej múky,
40g hnedého cukru,
100g masla izbovej teploty,
1 celé vajíčko + 1 vajíčko na potretie,
2 až 3 PL vody.
Ako na prípravu galletky
Všetko zmiešať a vypracovať cesto, ktoré treba dať aspoň na hodinku do chladničky. Ak sa vám bude cesto lepiť pridajte trošku múky a naopak ak bude suché trošku vody.
No a hotové cesto už len vyvaľkať do kruhu, do stredu poukladať ľubovoľné mrazené ovocia a kraje pozahýbať. Ja ovocie zmiešavam s trochou cukru a s 1 PL tapiokového škrobu.
Šťava z ovocia sa pri pečení trošku zahustí a netečie to potom kade tade mimo galettky. Piekla som na 180 cca 50 min.
Pre mňa ideál toto ku káve
Su San