Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Super rýchla jednoduchá bábovka
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Font ResizerAa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Font ResizerAa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Super rýchla jednoduchá bábovka
Recepty

Super rýchla jednoduchá bábovka

moon
Naposledy upravené 5. decembra 2022 10:52
moon
Zverejnil 30. novembra 2022
Pridať komentár
Zdielať
4 Minútové Čítanie
jednoducha-babovka
jednoducha-babovka
Zdielať

Bábovka je snáď najjednoduchší koláč aký poznám. Jej úžasná vôňa mi prinavráti niekoľko krásnych spomienok na detstvo, kedy sme sa ako deti hrali na dvore a babička nám priniesla ešte teplú, voňavú bohato cukrom posýpanú bábovku. Najlepšie chutí s teplým kakaom alebo ako dezert ku kávičke. Svoje miesto na výslní má už celé stáročia a ja vám prinášam tento overený recept.

Obsah
IngrediencieNajjednoduchší postup prípravy
rychla-babovka
Rýchla bábovka

Ingrediencie

  • 3 vajíčka
  • 1 vanilínový cukor
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g špaldovej múky (môže byť aj polohrubá)
  • 1 dl oleja
  • 1dl vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 citrón (nemusí byť)

Najjednoduchší postup prípravy

Všetko čaro bábovke prináša jej forma. Trh dnes ponúka neskutočný výber prenádherných foriem, s ktorými je pečenie jedna radosť. Aby sa nám bábovka správne vyklopila je dôležité ju poctivo vymazať tukom, maslom alebo kokosovým olejom. Následne vymastenú formu vysypeme strúhaným kokosom, strúhankou alebo múkou.

Tip: Na vysypanie formy sú vynikajúce pšeničné otruby alebo na hrubo nasekané orechy.

Jednoduchosť tohto receptu spočíva v tom, že netreba oddeľovať žĺtka a robiť zvlášť sneh. Nepotrebujete ani mixér, všetko stačí premiešať vareškou. Do väčšej misky dáme múku s práškom do pečiva a dobre premiešame. Pridáme cukor, olej, vodu vajíčka a premiešame.
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy. Do druhej polovice opatrne vmiešame dve lyžice kakaa, môže byť aj viac podľa toho ako veľmi chcete mať výraznú chuť kakaa. Následne aj kakaové cesto vlejeme do formy. Špajdľou môžete robiť rôzne vzory a po upečení bude mať bábovka pekný mramorový tvar.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 45-60 minút. Pred vybratím bábovky z rúry ju skontrolujeme, či je upečená. Pichneme špajdľu do cesta a keď je po vybratí suchá, bábovka je hotová. Necháme ju chvíľu vychladnúť a preklopíme na mriežku. Po vychladnutí bábovku bohato posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme roztopenou čokoládou či domácou karamelovou polevou. Prajem vám dobrú chuť.

Tip: Vynikajúcu chuť dosiahnete, keď bábovku polejete karamelovou polevou.

jednoducha-babovka
Jednoduchá bábovka

Základný recept na najrýchlejšiu bábovku už poznáte a ak by vám stačila iba „rýchla“ bábovka, pridajte do cesta šťavu z citróna. Ak si dáte tú námahu, že oddelíte žĺtka a vyšľaháte zvlášť sneh, bábovka bude jemnejšia a nadýchanejšia. Pri šľahaní snehu pridám štipku soli, aby sa bielka nezrazili. A potom pridávam do hotového cesta sneh po lyžičkách a pomaly premiešavám.

Vyskúšala som už veľa receptov na prípravu báboviek od výmyslu sveta, ale táto je podľa mňa najlepšia.

Možno sa Vám bude páčiť

Rýchla nepečená kávová torta

Brownies z gaštanovej múky s horkou čokoládou a mandľami

Trojvrstvová jahodová torta

Fit palacinky z ovsených vločiek

Piškótová bábovka s orechmi

Značkybábovkačokoládakakaošpaldová múka
Zdielaj tento článok
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

FacebookPáči sa mi to
XSledovať
InstagramSledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
1 Komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Username or Email Address
Password

Zabudol si heslo?