Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Kysnuté škoricové slimáky s vanilkovou omáčkou
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Font ResizerAa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Font ResizerAa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Kysnuté škoricové slimáky s vanilkovou omáčkou
Recepty

Kysnuté škoricové slimáky s vanilkovou omáčkou

Su San
Naposledy upravené 15. novembra 2022 17:06
Su San
Zverejnil 12. novembra 2022
Pridať komentár
Zdielať
2 Minútové Čítanie
Zdielať

Receptov na kysnuté cesto nie je nikdy dosť. Ja som si v poslednej dobe obľúbila toto maslové cesto a cez víkend pripravila tieto škoricové slimáky, ktoré sú ako z rozprávky. Nenormálne dobrá kombinácia. Vyskúšajte a posúďte sami.

Obsah
Na prípravu škoricových slimákov budete potrebovaťPostup na prípravu cestaPostup na prípravu vanilkovej omáčky
Kysnuté škoricové slimáky s vanilkovou omáčkou
vynikajúce kysnuté škoricové slimáky s vanilkovou omáčkou

Na prípravu škoricových slimákov budete potrebovať

  • 300g hl. múky,
  • 150g polohrubej múky,
  • 80g kryš. cukru,
  • 1x vanilkový cukor,
  • 120g vlažného mlieka,
  • 21g čerstvého droždia,
  • 100g masla izbovej teploty,
  • 2 celé vajíčka.

Postup na prípravu cesta

Z mlieka, droždia a vanilkového cukru si pripravíme kvások. Ostatné suroviny okrem masla dáme do misky, pridáme kvások a premiešame, následne pridáme maslo a vypracujeme cesto. Ak sa bude lepiť stačí pridať trošku hladkej múky. Hotové cesto necháme vykysnúť.

Cesto si rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme na väčší kruh, potrieme maslom a posypeme škoricou a škoricovým cukrom. Následne zrolujeme a krájame asi 2,5 cm vysoké slimáky, ktoré ukladáme vedľa seba do formy. Ideálne je, keď majú trochu miesta, lebo pri pečení sa ešte nafúknu.

Pečieme pri teplote 170 približne 35-40 min.

Postup na prípravu vanilkovej omáčky

Smotanu na šľahanie zohriať s vanilkovým cukrom prípadne môžete pridať vanilkový lusk. Na záver pridať 4 ks žĺtka poriadne premiešať a zohriať, nevariť!

Možno sa Vám bude páčiť

Mrkvový koláč zo špaldovej múky

Vyskúšajte zdravé tapiokovo špaldové sušienky

Mandľovo kokosové kocky

Recept na creme brulee

Šľahačkový dezert s kokosovým tukom a mandľami

Značkykvásokkysnuté cesto
Zdielaj tento článok
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

FacebookPáči sa mi to
XSledovať
InstagramSledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
1 Komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Username or Email Address
Password

Zabudol si heslo?