Včera som sľubovala recept na toto creme brulee v kakaovej miske z krehkého cesta. Kto už niekedy skúšal creme brulee vie o čo ide… Stačí zohriať smotanu na šľahanie, nemá vrieť!
Následne ju odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Žĺtka si vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Následne k vyšľahaným zlatkám pomaly primiešavame teplu smotanu a môžeme pridať aj trochu vanilkovej arómy. No a ja to potom cez sitko nalievam do zapekacích misiek, ale v tomto prípade to nalejete do predpečeného kakaového korpusu.
Cesto na korpus si pripravíte zmiešaním všetkých surovín a hotové cesto vytvarujete do formy na tart.
Ingrediencie na creme brulee
- 6 zltok,
- 5 ks vanilkovy cukor,
- 500 ml slahackovej smotany,
Ingrediencie na korpus
250g hl. múky,
30g kakaa,
100g pr. cukor,
170g masla izbovej teploty,
1 žĺtok.
Postup na prípravu creme brulee
Koláč som robila vo forme na tart s priemerom 20 cm, ciže mi trochu cesta ostalo… môžete koláč piecť aj vo väčšej forme, ale odporúčam zvýšiť množstvo smotany.
Na každých 100 ml pridajte 1 žĺtko.
Korpus si predpečieme cca. 10min ma 180 stupňov. Teplotu stiahneme na 160. Do rúry vložíme plech s vriacou vodou. Korpus s krémom brulee pečieme prvých 20 min na 160 a potom teplotu znížime na 120 a pečieme cca hodinu, kým sa to prestane triasť.
Hotový koláč necháme vychladnúť a dáme na noc odpočívať do chladničky.