Galettka je typický dezert, ktorý pochádza z Francúzska. Je rýchly a jednoduchý. Takéto pohostenie každá návšteva ocení. Príprava tohto skvelého sladkého potešenia nezaberie veľa času. Navyše sa dajú galettky spraviť s hocakým ovocím! Ak si ich chcete pripraviť tiež, máte tu rovno aj recept.
Príprava cesta a ingrediencie
- 200 g špaldovej hl. múky
- 40 g trstinového cukru
- 100 g masla izbovej teploty
- štvrť hrnčeka vody – podľa potreby
- 1 vajíčko + 1 na potretie
Z týchto surovín vypracujeme cesto a dáme ho na 30 minút odpočívať do chladničky. Následne rozvaľkať do tvaru kruhu, hrúbka cca 0,5 cm.
Ingrediencie na plnku
- 250g mrazených malín,
- 2 ČL tapiokového, alebo iného škrobu,
- 1 PL cukru
Suroviny na plnku premiešať a rovnomerne rozvrstviť na cesto, kraje pozahýbať. Piecť na 190 stupňov približne 35 až 45 minút, kým nie je galettka zlatohnedá.