Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
      • Python 3
  • Záložky
Vyhľadať
Ko-fi donationsPodporte nás
  • Windows
  • Internet
  • Photoshop
  • Office
  • Recepty
  • Ostatné
  • Záložky
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené
Práve čítate Zdravý extra čokoládový koláč z gaštanovej a makovej múky
Zdielať
Prihlásiť sa
Notifikácia Zobraziť viac
Font ResizerAa
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Font ResizerAa
Vyhľadať
  • Windows
    • Bezpečnosť, Ochrana
    • Oprava, obnova
    • Čistenie
    • Hry, FPS
    • Súbory
    • Video
  • Internet
    • Facebook
    • Sťahovanie
    • WordPress
    • Servery
  • Photoshop
    • Retušovanie
    • Textové efekty
  • Office
    • Word
  • Recepty
  • Ostatné
    • Filmy, videá
    • Hudba
    • Obrázky
    • Programovanie
  • Záložky
Máte už vytvorený účet? Prihlásiť sa
Sleduj nás aj na
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy > Blog > Recepty > Zdravý extra čokoládový koláč z gaštanovej a makovej múky
Recepty

Zdravý extra čokoládový koláč z gaštanovej a makovej múky

Su San
Naposledy upravené 12. novembra 2022 11:22
Su San
Zverejnil 4. novembra 2022
Pridať komentár
Zdielať
4 Minútové Čítanie
Zdielať

Už dvakrát sa mi potvrdilo, že kombinácia gaštanovej a makovej múky je jednoducho skvelá. Prvýkrát som tento koláč piekla s použitím bielej makovej múky, ale kedže sa mi teraz nepodarilo kúpiť bielu makovú múku použila som tmavú a výsledok bol úžasný.

Obsah
Verzia s tmavou makovou múkou:IngrediencieVerzia s bielou makovou múkou:IngredienciePostup na prípravu extra čokoládového koláča

Koláč som vyskúšala v dvoch verziách v jednej som použila viac gaštanovej múky v kombinácií s tmavou makovou múkou. V druhej som požila väčší pomer bielej makovej múky v kombinácií s gaštanovou múkou.

Obe verzie sú skvelé, koláčiky sú jemné, mäkučké a vláčne aj niekoľko dní. Keď ich ochutnáte budete prekvapení vôbec nebudete mať pocit, že sú to koláče bez múky. Chutia rovnako dobre a podľa mňa ešte aj lepšie.

V receptoch sú uvedené obe verzie. Rozhodnúť sa môžete podľa toho, ktorú makovú múku sa Vám podarí zohnať, alebo na základe chuti. Či uprednostníte výraznejšiu makovú chuť, alebo skôr chuť gaštanov je na Vás. Postup je pri oboch koláčoch rovnaký.

Zdravý extra čokoládový koláč z gaštanovej a makovej múky
Zdravý extra čokoládový koláč z gaštanovej a makovej múky

Verzia s tmavou makovou múkou:

Ingrediencie

  • kruhová forma na pečenie s priemerom 27-30 cm
  • 1 a 1/2 hrnčeka gaštanovej múky
  • 1 hrnček tmavej makovej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 celé vajíčka
  • 1/2 hrnčeka roztopeného masla
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice holandského kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 200g horkej 70% čokolády
  • 1 polievková lyžica mascarpone
  • jahodový džem

Verzia s bielou makovou múkou:

Ingrediencie

  • kruhová forma na pečenie s priemerom 27-30 cm
  • 1 a 1/2 hrnčeky bielej makovej múky
  • 1 hrnček gaštanovej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 celé vajíčka
  • 1/2 hrnčeka roztopeného masla
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice holandského kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 200g horkej 70% čokolády
  • 1 polievková lyžica kyslej mascarpone
  • jahodový džem

Postup na prípravu extra čokoládového koláča

  1. Ako prvé si do misky nachystajte celé vajcia, med, roztopené maslo a všetko spolu poriadne rozmiešajte metličkou.
  2. Postupne pridávajte mlieko.
  3. Keď máte všetky tekuté suroviny dobre zmiešané, začnite pridávať suché suroviny. Najskôr makovú múku, gaštanovú múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešajte.
  4. Hotové cesto vylejte na tortovú formu a rovnomerne rozotrite po celom povrchu.
  5. Koláč pečte pri teplote 170 stupňov cca. 35 minút.
  6. Hotový koláč necháme vychladnúť.
  7. Keď máme koláč dobre vychladnutý prekrojíme si korpus na dve polovice tak aby nám vznikli približne dva rovnaké pláty.
  8. Čokoládu (100g) si rozpustíme s jednou kávovou lyžičkou kokosového tuku. Do roztopenej čokolády zľahka primiešame jednu kopcovitú polievkovú lyžicu mascarpone. S takto pripravenou čokoládovou plnkou potrieme jeden plát koláču a druhý plát zľahka priložíme.
  9. Vrch koláča potrieme tenkou vrstvou jahodového džemu a opäť rozpustíme čokoládu (100g), ktorou potrieme rovnomerne celý povrch koláča.

Možno sa Vám bude páčiť

Vyskúšajte zdravé tapiokovo špaldové sušienky

Dutch baby pečená palacinka

Jablkový koláč zo špaldovej a tapikovej múky

Domáca karamelová poleva

Recept na zdravú makovú bábovka

Značkyfitnessgaštanová múkamaková múkamascarpone
Zdielaj tento článok
Facebook Whatsapp Whatsapp Telegram Email Kopírovať odkaz Tlačiť
Tu napíš komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Sledujte nás aj na

FacebookPáči sa mi to
XSledovať
InstagramSledovať
Ko-fi donationsPodporte nás

Najnovšie články

Ako prepnúť Waze do slovenčiny vrátane hlasu
Android
Pridať komentár
Ako zrušiť odber, alebo predplatné v paypale
Internet
1 Komentár
Systémový ekvalizér, alebo ako pridať bassy
Hudba Windows
Pridať komentár
Pozor na nový podvod s SMS od slovenskej sporiteľne
Internet
Pridať komentár
Ako stiahnuť stránku ako pdf, alebo obrázok
Sťahovanie
Pridať komentár
Tuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programyTuts.sk - Návody, tutoriály, užitočné programy
Sleduj nás aj na
© 2022 Tuts.sk - návody, tutoriály, recenzie. Všetky práva vyhradené. Zásady ochrany osobných údajov. Kontakt tuts@tuts.sk
Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Username or Email Address
Password

Zabudol si heslo?